Toto je moja štandardná a veľa krát odskúšaná domáca suchá zmes na grilovanie väčších kusov mäsa, ako napríklad bravčové rebrá, bravčové pliecko alebo hovädzí bok. Zmes je možné upraviť podľa vlastnej chuti. Osobne odporúčam sa pohrať s množstvom čierneho korenia.
Zmes si pripravím tak, že si jednotlivé koreniny nasypem do cca 2 dl plastovej uzatvárateľnej nádoby – plastová nádoba od väčšieho balenia korenia, zavriem a poriadne pretrepem.
Pri suchých koreninových zmesiach treba brať pozor na to že vysoká teplota pri grilovaní môže spôsobiť zhorknutie. Preto do suchých zmesí nepoužívať sušené bylinky.
Zuchá zmes korenia – RUB
3
Kg mäsa5
minutesIngrediencie
1 1/2 polievkovej lyžice soli
1 1/2 polievkovej lyžice čierneho korenia
1 polievkovú lyžicu papriky
1 polievkovej lyžice cesnaku (prášok – dá sa zakúpiť v bežných supermarketoch)
1 polievková lyžica hnedého cukru
1 1/2 čajové lyžice drvenej rasce
1/2 čajovej lyžice škorice
Postup
- Všetky koreniny zmiešame v miske, alebo v prázdnej plastovej nádobe od korenín, tak to robím ja.